Gaz cromatograf CHROM G11UV

 CHROM G11-UV este un gaz cromatograf compact cu detector UV. G11-UV este capabil atât să separe cat și sa identifice diversi compuși de analizat. G11-UV este un instrument de concepția revoluționară cu un raport remarcabil utilitate si pret.
Coloana este Restek tub SILCOSTEEL cu un diametru interior de 2 mm. Invenția a G11 este coloana încălzită de un curent electric de joasă tensiune și de o mare intensitate.
Un ventilator radial mic plasat în mijlocul spiralei produce un flux de aer pentru a elimina o parte din energie din zona supraîncălzita astfel temperatura devine  uniformă. Viteza ventilatorului depinde de  temperatura coloanei controlată de un procesor, astfel avem o viteza de incalzire de (până la 50 ° C / min). În aceste condiții – atunci când analizele sunt finalizate în două sau trei minute – extinderea zonelor de substanțe separate crește cu până la 100.000 TP / coloana.
Chiar dacă  încălzirea coloanei este de o mare eficienta,  progresul  real în cromatografia de gaze este reprezentat la G11-UV printr-un detector de radiații UV instalat în unitate.
CHROM G11-UV este primul  gaz cromatograf din lume  prevazut cu detector de radiații UV multispectrale. Detectoare UV sunt folosite adesea în cromatografia lichidă (UV-VIS sau diode array detectors), dar cu lungime de undă limitata, sub 200 nm. Detectorul instalat în G11-UV are proprietăți remarcabile datorită faptului că gazele de transport (azot, heliu, argon) nu au absorbție a luminii în intervalul 155 nm până la 330 nm. Aceasta înseamnă că toți compușii organici (inclusiv hidrocarburi alifatice) și cei mai multi dintre compușii anorganici volatile sunt detectati.

Gaz-cromatograf-1

 

G11-UV nu are tastatură comună, ci afișaj grafic cu iluminare. Toate funcțiile de
instrument sunt controlate si evaluate de catre un Netbook de 11 inch unde este instalat software-ul de control al gaz cromatografului. Exista un modul dintr-o versiune recenta a  3D ​​Claritaty a datelor făcute de către Dataapex.

Gaz-cromatograf-2

3D chromatogram

Sistem optic al G11-UV gaz cromatograf este compus dintr-o lampă de deuteriu, celula cilindrica quartz si spectrometru. Caseta spectrometrului  este efectiv spălată cu gaz inert.
Cromatografele G11-UV sunt echipate cu un controlul electronic de presiune al gazului purtător, existand posibilitatea de programare a cresterii presiunii. Cromatografele G11-UV in versiunea standard  sunt echipate cu injectoarele de coloană cu încălzire proprie. Probele sunt injectate în partea superioară a coloanei.

Cromatograf-de-gaz