Cromatograf de lichide CROM L10PR

Compania Labio, atât ca producători, cât și ca utilizatori de sisteme HPLC, a acordat o atenție deosebită designului si caracteristicilor tehnice ale cromatografului de lichide CROM cromatograf L10. Cerințele fundamentale cuprind accesibilitate maximă a tuturor sistemelor esențiale ale instrumentului, precum și instalarea tuturor componentelor.
Partea înclinata a panoului frontal permite operatorului accesarea pompei (în partea centrală), a sistemului valvelor de control (stânga) și compartimentul coloana(dreapta). Panoul frontal este ținut în poziție închisă printr-un magnet permanent puternic și un mâner detașabil de probă injectorului. Cu panoul frontal deschis toate conexiunile hidraulice pot fi ușor controlate și strânse. În interior coloanele cromatograf sunt situate în partea dreaptă. Conexiunea dintre coloană și detector este foarte accesibila.
Acest cromatograf de lichide este un instrument compact ceea ce aduce un avantaj important în faptul că toate funcțiile sunt controlate central prin intermediul unui singur display și o tastatură. Pentru a obține un maxim de claritate a iluminarii de fundal si un contrast ridicat se utilizeaza un display cu 15,360 pixeli. Sistemul este controlat prin intermediul soft-ului foarte asemanator cu cel utlizat de Windows.
La fel ca producătorii de automobile, care oferă diferite tipuri de motoare si accesorii optionale, Labio ofera mai multe tipuri de pompe, detectoare, supape și coloane gradient, astfel incat se poate selecta combinația conform nevoile utilizatorului.

Cromatograf-de-lichide
Cromatograf de lichide CROM L10PR care cuprinde pompa cu piston și un detector fotometric, este opțiunea fundamentală și cea mai des solicitata. Pompa este acționată de un motor cu un domeniu de viteză foarte mare (debit între 0.001 ml / min și 9.999 ml / min). Prin urmare, acesta poate fi utilizat în microchromatografie, cromatografie standard, cromatografie analitica și diverse alte aplicații. Având în vedere domeniul de debit ridicat (1 la 2.000 ml / min) și timpul de umplere scurt (2 minute) poate fi utilizat pentru analize standard, cu coloane de 4 mm sau 4.6 mm.
Cromatografia de lichide HPLC ar fi imposibilă fără detectoare UV de calitate superioară. Labio colaboreaza pentru acest lucru cu ECOM din Cehia ale caror produse sunt cunoscute în întreaga lume. Versiunea de bază CROM L10 PR conține detector SAPPHIRE  cu lungime de undă variabilă.

Pompa-HPLC