VASCOZIMETRE  Producator FUNGILAB Spania
Vascozimetru cu bila cazatoare VISCO BALL

Vascozimetru VISCO BALL măsoară vâscozitatea lichidelor newtoniene transparente, a gazelor și este deosebit de potrivit pentru materiale cu vâscozitate redusă. Are aplicații în domeniul cercetării și controlului calității pentru diferite  industrii, inclusiv produse alimentare, produse cosmetice, detergenți petrol și vopsea. Conform principiului Hoppler, masoara timpul necesar unei sfere solide de a parcurge distanta de referinta printr-un tub inclinat la 80° umplut cu proba. Când temperatura este controlată corect rezultatele  acestui tip de viscozimetru sunt foarte precise și sunt in concordanta cu standardele DIN 53015 și 12058 ISO. Rezultatele testelor sunt date sub forma de vascozitate dinamica in unitati standard, internationale mPa.s. Tubul poate fi ușor întors  și procedura de  măsurare poate fi repetată. Șase bile diferite sunt disponibile pentru a oferi o gamă largă de măsurare.
-gama mare viscozitate de  dinamica: 0,6 la 105 cP (mPa.s)
-tubul poate fi poziționat si in alte unghiuri, în plus față de 80°, astfel poate îndeplini diferite cerinte.
-precizie mare, cu reproductibilitate mai bună decât 0,5% și comparabilitate mai mare de 1% -optional bila pentru gaze.

Vascozimetru-bila-cazatoare

 

Nr. Bila Material Domeniul de vascozitate (mPa·s)
1 Sticla borosilicat 0.6 la 10
2 Sticla borosilicat 7 la 30
3 Aliaj nichel si fier 30 la 700
4 Aliaj nichel si fier 200 la 4800
5 Otel inox 1500 la 45000
6 Otel inox >7500

Instrumentul este livrat cu șase bile de măsurare, termometru de control (-1 la 26°C), instrumente de curățare, tabel de calibrare și manualul de operare.

VASCOZIMETRE ROTATIONALE FUNGILAB Seria ALPHA, SMART

Aparate simple, robuste din seria entry level pentru masuratori de rutina in laboratoarele de cercetare si controlul calitatii. Interfata cu cele 6 taste permite o utilizare foarte usoara si include viteza selectată (rpm); axul selectat; citirea viscozitatea (CP) (mPas) și selectia axului (SP). Aparatul dispune de functia AUTO-TEST cu alarma acustica si functia AUTO-RANGE, avand precizia de ± 1% din scala totala si rezoluția de 0,1 pentru gamă de viscozitate mai mică de 10000 cP. Livrat cu axe standard (patru pentru modelul L și șase pentru modelele R și H), suport viscozimetru și protectie ax.

Vascozimetru-rotational  Vascozimetru-rotational-1

                              

VASCOZIMETRE ROTATIONALE FUNGILAB Seria EXPERT

Aparate avansate, pentru masuratori complexe in laboratoarele de cercetare si controlul calitatii, determinarea vascozitatii si a altor caracteristici reologice ale probelor omogene. Interfata cu cele 12 taste permite o utilizare foarte usoara si include viteza selectată (rpm); axul selectat; citirea viscozitatea (CP) (mPas) și selectia axului (SP), vascozitate dinamica (cP sau mPas.s) sau vascozitate cinematica (cSt) Temperatura este afisata prin intermediul senzorului PT100 care este inclus astfel se permit masuratori pentru o gama mare de probe. Intervalul de temperatură de la 0 – 100 ° C cu rezoluție de 0,1 ° C și precizie de ± 0,1 ° C  Aparatul dispune de functia AUTO-TEST cu alarma acustica si functia AUTO-RANGE, avand precizia de ± 1% din scala totala si rezoluția de 0,1 pentru gamă de viscozitate mai mică de 10 000 cP. Axul este confectionat  din otel inox  AISI 316. Livrat cu axe standard (patru pentru modelul L și șase pentru modelele R și H), USB, suport  și protectie ax.

 Vascozimetru-rotational-2

VASCOZIMETRE ROTATIONALE FUNGILAB Seria PREMIUM

Varful de gama al vascozimetrelor produse de Fungilab pentru studiul si documentarea comportamentului complex al probelor de fluidelor. Aceste viscozimetre sunt concepute pentru a fi utilizate cu software-ul opțional SUPERVISC dar poate fi, de asemenea, utilizat ca un instrument  independent prin intermediul interfeței  cu 12 taste tactile. Datele de temperatură sunt  de asemenea afisate de la senzorul PT100 (inclus).  Software-ul care este compatibil cu Windows permite urmatoarele date afisate: viteza selectata rpm, axul selectat SP, citire vascozitate dinamica cP (mPa.s) sau cinematica cSt, procentaj din scala totala %, temperatura proba ºC sau ºF (optional), rata de forfecare (cu tije coaxiale) SR (s-1), efort de forfecare (cu tije coaxiale) SS (N/m2), densitate (introdusa de utilizator) g/cm3, statut al programului pas cu pas, analizare si caracteristici vizuale (curbele de curgere). Aparatul dispune de functia AUTO-TEST cu alarma acustica si functia AUTO-RANGE, avand precizia de ± 1% din scala totala si rezoluția de 0,1 pentru gamă de viscozitate mai mică de 10 000 cP, axul fiind confectionat  din otel inox  AISI 316, caracteristici de programare: timp de torsiune, timp de oprire, 10 memorii de lucru, programabil, pasi multipli, rampa.

Vascozimetru-rotational-3

Aparatul este livrat in configuratia  standard astfel: tije standard (4 tije pentru modelul L si 6 tije pentru modelele R si H), stand pentru vascozimetru si protectie ax, caseta de transport, cablu USB si softul Datalogger. Pentru detalii privind softul SUPERVISC si alte accesorii va rugam sa ne contactati.